COV-innovation fonds

Research group SoMeTHin'K en academic in residence Karin Hannes sponsorden samen 5 maatschappelijke projecten waarmee een positief verschil kon worden gemaakt tijdens de coronacrisis voor anderen. Dit zijn de winnaars:


De Coronaclowns (David Roussel): Technisch werkloze clowns pimpen veiligheidspakken om te kunnen spelen op locatie zonder infectiegevaar. Hiermee dragen ze tevens hun steentje bij tot de normalizering van beschermende kledij in het straatbeeld en op het speelveld.

https://1drv.ms/v/s!An3lXl0UwcJYkp1exaX64cKYJ4j90g

Het kleine geluk (Katrien Mertens & Liesbeth Spanjers): Vrijwilligers schrijven en posten kaartjes aan mensen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken tijdens het overbruggen van de lockdown periode. We versterken daarmee de kracht van de spontane ontmoeting in het nastreven van sociale binding.

Lockdownparty game (Kristien Heedfeld): Grafisch Designer werkt een educatief speltraject uit voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Het spel doet ondervinden wat de kans op besmetting is wanneer we met z’n allen ergens tegelijk zijn en zal via diverse kanalen worden verdeeld.

The UNOD volumes (Lovey Ann Marquez, Jay Albaos, Alastair Cooper, and Simon Provoost): Internationale studenten van KU Leuven bieden een life performance platform aan voor creatief talent om een vocabularium te vinden waarmee we uitdrukking kunnen geven aan onze ervaringen m.b.t de COVID-19 pandemic. Het event wordt verzorgd via een life stream.

The Bus Line Heroes (Carine Assaf & Chadi Farraj): Studenten nemen vrijwillig onderzoeks- en advocacy werk op in de NGO Driver's Rights om de penibele situatie van de loonwerkers in de publieke transportsector aan te kaarten en ervoor te zorgen dat het systeem terug kan worden opgestart, om alle inwoners veilig terug op hun werk en school te krijgen in Libanon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x