B/OLD intergenerationele, creatieve workshop

We schrijven zondag 27 juni 2021. Of liever nog, WE SCHILDEREN. Want street art moet niet persé beperkt blijven tot de stedelijke context. Wij maken graag plaats voor deze visuele kunstvorm en de waarde ervan voor ons eigen dorp. En het wordt vanzelfsprekend nóg boeiender wanneer we er zelf mee aan de slag mogen gaan. Met B/OLD brachten we seniors samen met jongere generaties voor de creatie van een muurschildering met het thema 'Dit is Veltem-Beisem' op de zijgevel van Bar Deco. Wie dacht dat street art alleen 'voor de jonkies' was, die komt best een kijkje nemen ter plaatse. 

Voor wie niet echt houdt van schilderen brachten we een digitaal alternatief in de Art Deco ambachtelijke werkplaats in de maak, waar menig dorpsgenoot maar wat graag hun artiestieke vaardigheden en creaties met ons deelden.

RONCHA werkte met een aantal dorpelingen van verschillende generaties een ontwerp uit voor de zijmuur van Bar / Art Deco.  SPRAY&PLAY bracht het digitaal graffiti concept naar Veltem-Beisem. 

Zo maakten wij van onze eigen dorpsgenoten een eendagsgraffittister. En daarvoor danken we uiteraard de Vlaamse overheid die ons intergenerationeel graffiti event mee sponsorde.

Naar een idee van resident in Dorpsplein13: 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x