DEN DRAAD

Een co-creatief innovatieproject

Den Draad

Soms zijn we collectief 'den draad' even kwijt. Vooral wanneer onze eigen dorpskern 'op het spel' staat. Vaak is dat een moment waarop we onszelf terug 'in het spel' moeten brengen. Samen iets creëren helpt bewoners om hun plaats te vinden, door een stuk van zichzelf in hun omgeving te leggen op een visueel aantrekkelijke manier. Met Den Draad willen we diverse generaties een visuele stempel laten drukken op het centrum van Veltem en ons dorp een fris en jeugdig imago geven in afwachting van de opening van de nieuwe middenschool. Het uitgangspunt van Den Draad is dat we door middel van beeldend werken tot een soort van 'samenspel' kunnen komen om diverse plaatsen van historisch-toekomstig belang letterlijk met elkaar te verbinden via een spreekwoordelijke ‘rode draad’ van herinneringen en ambities die de verschillende gebouwen en de ruimtes ertussenin artistiek mee inkleuren. Onze fysieke leefomgeving is immers een medium dat sociale relaties maakt, maar ook toelaat ze te hertekenen. Het is aan ons om de rode draad van Veltem te creëren. 

Wij zoeken minstens 12 Veltemse burgers/gezinnen die dit project mee willen ondertekenen in het kader van een aanvraag voor Buurtpremies #Realiseer een idee!

Wil je dit project mee steunen? Wil je meedoen? Mee denken? Mee creëren? Of gewoon meer?
Mail 'Whatsapp' naar info@dorpsplein13.be en geef je telefoonnummer door.
Wij voegen jou toe aan de groep. Of spring eens binnen bij Bar Deco. Je kan het project ter plaatse ondertekenen bij een heerlijk kopje koffie of een frisse pint.

Mits een positief advies van de gemeente, kunnen we er volgend schooljaar aan beginnen. Ik dank Ruth Segers van Mount Murals alvast voor de impressiefoto die ze maakte tijdens een vorig traject.
Geef gerust constructieve feedback op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x