Dorpsplein 13, het verwerven van een pand

We schrijven eind december 2019. Karin Hannes en Geert Decoster plaatsen een bod op het pand van de voormalige bakkersfamilie Lonnoy in de dorpskern van Veltem-Beisem. Het pand zat al een tijd te wachten op een nieuwe eigenaar. In een vlaag van beredeneerde waanzin krijgen hun eerdere plannen voor de uitbouw van een ruimte voor creatief experiment in het eigen dorp eensklaps een materiële dimensie. Art-Deco wordt stilaan in de steigers gezet in de loods achteraan, en er is nog voldoende ruimte over voor anderen.

23 mei 2020

Diverse dorpsgenoten zijn vragende partij voor het creëren van ruimte voor lokaal talent, met behoud van het ethos dat de gemeenschap van Veltem-Beisem karakteriseert: de trots voor het eigen dorp en de sterke wil om dorpsbewoners via diverse initiatieven met elkaar te verbinden. Er is behoefte aan een duidelijke sociaal-economische en sociaal-culturele profilering van de dorpskern zelf. Een concrete samenwerking tussen publieke en private actoren, coöperaties en vzw’s dringt zich daarbij op.

Nieuwe partners om vorm te geven aan de bestaande ruimte worden gezocht en gevonden. Nele Vicca wordt het nieuwe gezicht van Bar Deco, dat zich ontpopt aan de straatgevel.

Mei 2020.Dorpsplein 13 krijgt de sleutel in handen van de oude bakkerij met loods. De bouwwerken aan de Art- deco loods achteraan kunnen kortelings beginnen. De handelsruimte vooraan wordt ingepalmd door het pop-up initiatief Bar Deco.

Juni 2020. Bar Deco gaat van start. De toekomstige Art-Deco ruimte wordt letterlijk in de steigers gezet. Binnenkort is er misschien ook plaats voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x