Het Uitvinderscollectiefje @ Dorpsplein13

Karin Hannes is (pr)academicus; altijd op zoek naar antwoorden, zelden tevreden met de meest evidente. Chaotisch van aard maar slim genoeg om het te verbergen. Wijs, maar veel liever nog eigenwijs. Beweegt zich voort op de dunne koord tussen kunst en wetenschap, waar mogelijk met heel veel andere, al dan niet gelijkgezinden. Houdt van parkour, straatkunst, veerkracht en daadkracht. Sociale verandering komt nooit vanzelf.

Dorpsplein13 biedt een decor aan creatief en ondernemend talent, en dus ook aan het Uitvinderscollectiefje, een sociaal innovatieproject.

De projectportfolio van het Uitvinderscollectiefje vind je

Het Uitvinderscollectiefje is een creatieve werkplaats, waarin onderzoekers, studenten en burgers elkaar kunnen ontmoeten en versterken in het nemen van initiatief.

Het Uitvinderscollectiefje rolt co-creatieve projecten uit in de samenleving die op een tastbare manier positieve verandering kunnen teweegbrengen. We beschouwen co-creatie als een motor voor vernieuwing. Co-creatie is in de eerste plaats een attitude. Maar het is ook een relationeel sociaal-politiek project, met respect voor diversiteit, inclusiviteit en het principe van gelijke intelligentie. 

Het Uitvinderscollectiefje vertrekt vanuit de idee dat elke burger zich een onderzoekende houding kan aanmeten. Iedereen kan iets uitvinden, toch? Iedereen kan een idee bedenken. We moeten gewoon een plaats creĆ«ren waar we die spitsvondige eitjes rustig, of soms met een beetje haast of een goede ondersteuning, kunnen uitbroeden.

Het Uitvinderscollectiefje beschouwt de publieke ruimte als een belangrijke speeltuin voor sociaal- cultureel en innovatief experiment. We werken met bijzondere aandacht voor het herstel van de relatie tussen mens en omgeving, mens en materie, meestal in functie van gemeenschapsvorming en het bevorderen van sociaal welzijn.

Het Uitvinderscollectiefje faciliteert praktijkgerichte en activerende onderzoeksprocessen van burgers en professionals. 


Wij werken nauw samen met onze universitaire partner uit de Faculteit Sociale Wetenschappen, KU Leuven, onderzoeksgroep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x