De INNOVATHEEK @ Townsquare13

Karin Hannes is (pr)academicus; altijd op zoek naar antwoorden, zelden tevreden met de meest evidente. Chaotisch van aard maar slim genoeg om het te verbergen. Wijs, maar veel liever nog eigenwijs. Beweegt zich voort op de dunne koord tussen kunst en wetenschap, waar mogelijk met andere, al dan niet gelijkgezinden. Houdt van parkour, straatkunst, veerkracht en daadkracht. Sociale verandering komt nooit vanzelf.

Dorpsplein13 biedt een decor aan creatief en ondernemend talent, en dus ook aan de INNOVAtheek.

Ik beschouw de INNOVAtheek momenteel vooral als een academisch-ambachtelijke werkplaats, waarin onderzoekers, studenten en burgers samen komen en elkaar kunnen versterken in het nemen van initiatief. 

De INNOVAtheek rolt co-creatieve projecten uit in de samenleving die op een tastbare manier positieve verandering kunnen teweegbrengen. We beschouwen co-creatie als een motor voor vernieuwing.

De INNOVAtheek doet dus meer dan het verleggen van de grenzen van de conventionele onderzoekspraktijk. Het stelt ze expliciet mee in vraag. De INNOVATHEEK vertrekt vanuit de idee dat iedereen zich een onderzoekende houding kan aanmeten.

Co-creatie is dus in de eerste plaats een attitude, maar meer nog een relationeel sociaal-politiek project, met respect voor diversiteit, inclusiviteit en het principe van gelijke intelligentie. Want een vleugje artistiek-ambachtelijk denken en werken zit in elk van ons.

In de INNOVAtheek beschouwen we de publieke ruimte als een belangrijke speeltuin voor sociaal- cultureel en innovatief experiment. We trachten vanuit een kosmopolisch standpunt te werken, met aandacht voor het herstel van de relatie tussen mens en omgeving, mens en materie, meestal in functie van gemeenschapsvorming en het bevorderen van sociaal welzijn.

Ik sponsorde samen met onderzoeksgroep SoMeTHin'K van KU Leuven 5 burgerinitiatieven naar aanleiding van een COV-innovation project oproep met een hoog maakbaarheidsgehalte, waarvoor de stafleden van onderzoeksgroep SoMeTHin'K van de faculteit sociale wetenschappen aan KU Leuven als jurylid fungeerden. Voor een overzicht van de geselecteerde projecten.
klik hier
Samen eens een koffietje drinken in
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x